Home laatste nieuws Menno van Zwieten winnaar klassement 2024

Menno van Zwieten winnaar klassement 2024

1803
0

We hadden het graag spannender gezien. Twee kanshebbers waren er nog om het klassement te winnen bij de heren hoofdklassers: Menno van Zwieten en Tjisse Steenstra. De loting beslist echter al de uitkomst. Van Zwieten en Steenstra kaatsen op de Oldehovedag met elkaar. Daardoor kunnen ze elkaar niet meer inhalen. De nummer drie, Gabe van Popta, staat te ver achter om de buurt te komen. Dagwinst is dus voor iedereen het hoogst haalbare.

Het verschil tussen Van Zwieten en Steenstra is een punt, in het voordeel van Van Zwieten. Dat maakt niet meer uit als ze samen kaatsen. Steenstra kan Van Zwieten alleen inhalen als die laatste uitvalt. Die kans is minder dan nul. Hij hoeft alleen op het veld te staan om Steenstra voor te blijven. Het blijft loting, maar het is voor Steenstra misschien wel zuur dat hij geen enkele kans heeft.

Menno van Zwieten heeft zestig punten, Steenstra verzamelde 59. Op de Oldehovedag halen ze evenveel. Ook de nummer drie is bekend. Rick Minnesma (29) haalt Gabe van Popta (51) niet meer in. Daarmee is de top 3 na loting bekend. In Leeuwarden gaat het dus alleen nog om de krans. Verder is er niets te winnen.

Nou ja. Een vlugge uitschakeling en bijloten voor Steenstra is de enige kans op winst voor hem. Dat is niet onmogelijk, maar slechts theorie.

(kaatsnieuws.com/ foto: Henk Bootsma)